dell-server1Egy IT hálózat nélkülözhetetlen eleme a szerver. A szerver számos feladatot elláthat, az egyszerű adattárolástól kezdve az internetes szolgáltatásokig. Mivel egy hálózat és a vállalkozás működőképessége múlik rajta, kiemelkedően fontos, hogy biztonságos legyen. A biztonságot (bár abszolút biztonság nem létezik) csak és kizárólag úgy lehet garantálni, ha megfelelő hardvert és szoftvert választunk, illetve minden szerverszolgáltatás pontosan, az igényeknek megfelelően van konfigurálva.

Mikor van szükség saját szerverre?

Saját szerverre számos esetben szükség lehet akár a szervezet helyi hálózatában, akár internetes szolgáltatások esetén, ha:

több számítógép között kell erőforrásokat, kommunikációs csatornákat megosztani
nagy mennyiségű adatot kell tárolni, kezelni
telephelyeket kell összekötni
az Interneten való megjelenés ezt igényli
csoportmunka esetén
stb.

Szervertelepítés

Cégünk vállalja szerverek telepítését az Ön vállalkozása céljainak megfelelően. Ahhoz, hogy a legjobb megoldást tudjuk biztosítani Önnek, kiválasztjuk a szükséges hardver eszközöket (belépő szintű kiszolgálótól a legmagasabb igényeket is kielégítő blade technológiáig), valamint azt a kiszolgálószoftvert, mely a feladatoknak leginkább megfelel, ugyanis ezen eszközök megválasztása hosszú ideig meghatározza vállalkozása informatikai politikáját. Mi nem döntünk Ön helyett, hiszen a döntést a cégvezetőnek kell meghoznia, viszont aktívan részt veszünk a döntés előkészítésében, hogy Ön a legjobbat válassza.

Néhány funkció, melyek közül választhat:

File-, nyomtatószerver
Mail szerver (SMTP, POP3, IMAP)
Adatbázis kiszolgáló (MySQL, PostgreSQL, MSSQL, DB2, InterBase, Oracle)
Web, DNS kiszolgáló, VPN hálózat
Tűzfal, NAT, proxy
stb.

Természetesen lehetősége van szinte bármilyen funkció használatára, a lehetőségek határa a csillagos ég.

Szerverfelügyelet, karbantartás

A vállalkozás fejlődése egyre bővülő adatmennyiséget jelent, melyet a szerveren tárolunk digitális formában. Ugyanakkor egyre több alkalmazás futtatása is szükségszerűvé válik. Az adatok biztonságáról és az alkalmazások hibátlan működéséről gondoskodni kell. Egy esetleges hibás működés vagy adatvesztés súlyos következményekkel jár, ami nem csak anyagiakban mérhető egy vállalkozás számára.
Ahhoz, hogy ezt elkerülhessük, a szervernek rendszeres felügyeletre és karbantartásra van szüksége. Természetesen ezzel nem zárható ki egy esetleges meghibásodás, de a kockázat nagyban csökkenthető. Cégünk vállalja szervere(i) felügyeletét és rendszeres karbantartását.

Felügyeleti csomagjaink:

ServerWatch
Professional
szerver monitorozás beállítása
kritikus riasztás esetén azonnali beavatkozás
biztonsági frissítések
szoftverfrissítések (indokolt esetben)
rendszeres rutinellenőrzés
karbantartási napló vezetése
telefonos helpdesk
Árak** (/hó)
16.900 Ft


** Az árak nettó értékben lettek feltüntetve. Az árak irányárak, melyek átlagos feladatkörrel rendelkező szerver esetén érvényesek.